Předvánoční čas na 1. stupni

21.12.2020 09:36

Těšení se na Vánoce a na Ježíška mají rádi malí i velcí. Letošní advent ve škole jsme si tentokrát opravdu vychutnávali. Po několikatýdenní výuce mimo školní lavice nás to do školy lákalo velice (-: Těšili jsme se na své kamarády, paní učitelky, paní asistentky a vychovatelky. Najednou nám škola byla vzácná a zjistili jsme, že je v mnohém (zvláště v učení a přímém kontaktu se spolužáky) nenahraditelná, prostě docela bezva.

Na Vánoce jsme se nalaďovali po mnoha stránkách. Vyráběli jsme krásnou Mikulášskou, adventní a i vánoční výzdobu (Mikuláše, čerty, anděly, perníčky, svícínky, stromečky, vločky,…). Většina těchto prací nám krásně ozdobila školní chodbu. Však se přesvědčte sami, zavítejte do naší fotogalerie na školním webu. Naleznete zde i ostatní fotky ze školního dění.

Svojí návštěvou nás nezapomněli poctít Mikuláš, anděl a čertík. Bylo vidět, že jdou s dobou – ovšem rouška na obličeji jim neubrala na vážnosti, kráse a rozpustilosti. Čertík letos žertoval a kontroloval teplotu, ale naštěstí ji nikdo neměl, jinak by si ho prý vzal s sebou do peklíčka. No a Mikuláš s andělem připomněli, že máme být hodní a pilně se učit. Děkujeme jim za štědrou nadílku.

No a co byly a jsou Vánoce? Proč je slavíme, koho si o Vánocích připomínáme? Které postavy tvoří betlém? Nejen na tyto otázky dostali žáci odpověď v programu Poselství Vánoc, který si pro nás nachystala paní J. Jirásková, maminka žákyně páté třídy. Děkujeme, že jsme si pomocí krásných loutek tento příběh mohli vytvořit.

V pátých třídách jsme si rozšířili znalosti o zemích Evropské unie. Na začátku programu jsme vyslechli prezentaci paní L. Boukalové z Eurocentra v Pardubicích. Nechyběla spousta obrázků a otázek – na většinu jsme již dokázali odpovědět. A jak jsme dobře dávali pozor? To jsme si ověřili ve vědomostní soutěži Riskuj! Práci s informacemi jsme cvičili ve skupinkách, a pak ji prezentovali před třídou.

A jak jsme se před Vánoci rozešli? V rámci besídek ve třídách jsme se vánočně naladili. Pestrý program provázel páteční dopoledne v každé třídě. Popřáli jsme si krásné Vánoce, zdraví a abychom se opět po Novém roce všichni ve škole shledali! 

Všem žákům, rodičům a přátelům školy přejeme krásné Vánoce a mnoho zdraví v novém roce 2021!