Únor až duben

17.04.2021 20:50

Duben – ještě tam budem.

Ne, na první stupeň jdem!

Sice zatím rotačně jen… (-:

Na první stupeň se pomalu navrací život, ticha si třídy a dlouhé chodby už užily dost! Děti se už dlouhou dobu těšily, že sezení za počítačem vystřídají za klasické školní lavice a hlavně, že se uvidí se svými učiteli a kamarády. Doufáme, že jim radost ze školy jen tak něco nepřekazí…

Ale co se do té doby u nás na prvním stupni událo? Nezaháleli jsme, pilně jsme se učili online. Zvládli jsme mimo jiné  i recitační a literární soutěž. Nejlepší recitátory posíláme na videonahrávkách dál, aby nás reprezentovali v okresním kole. Literární soutěž na téma Čeština 21. století – nová slova, nové významy, do které se zapojili páťáci, jistě uchvátí i na mezinárodním knižním veletrhu a literárním festivalu Svět knihy Praha 2021. Práce se žákům opravdu moc vydařily, některé z nich si můžete přečíst na webu naší školy v odkazu Novinky 2020/21. Doporučujeme i pro zasmání! Babičky a dědečkové, rozumíte?

Na základě podnětu rodičů na setkání s vedením školy o Čaji o páté vzniklo několik skupinek žáků, kteří se chtějí zlepšovat v technice čtení. Na závěr se někdo z nich stane nejlepším čtenářem distanční výuky. 

Asi nejvydařenější celoškolní týdenní akcí byl Barevný týden. Začali jsme zeleným čtvrtkem, následoval červený pátek, modré pondělí, žluté úterý a skončili jsme černou středou. Žáci každý den soutěžili, čí fotka bude co nejvíc v dané barvě. Všichni si to moc užívali a hodnocení nebylo vůbec jednoduché, celkově nakonec vyhrála 4. A a 6. tř. Týden byl zpestřen o aktivity, které běžně během online výuky neděláme.  Tak třeba jsme vařili zelený zeleninový či ovocný salát, tvořili kompozice v daných barvách, kreslili obrázky v černošedých odstínech, skládali origami, tvořili masky, někde byla i pyžamová party… Každá třída se vyřádila po svém. Součástí týdne byla i soutěž o nejkrásnější velikonoční kraslici – ve fotogalerii si můžete prohlédnout všech 59 super kousků. Vybrat ty nejhezčí byl složitý úkol, posuďte sami!